ФБР претърсва дома на американския президент Джо Байдън в Рехобът Бийч, щата

...
ФБР претърсва дома на американския президент Джо Байдън в Рехобът Бийч, щата
Коментари Харесай

ФБР влезе в дома на Джо Байдън в Делауеър

ФБР претърсва дома на американския президент Джо Байдън в Рехобът Бийч, щата Делауеър, тази сряда. Причината - стартира всъщност следствието на специфичния консултант за работата на президента с класифицирани материали, съобщи СиЕнЕн.

" Днес, с цялостната поддръжка и подпомагане на президента, Министерството на правораздаването прави планувано претършуване на дома му в Рехобът, Делауеър ", написа персоналният юрист на Байдън Боб Бауер.

" Съгласно общоприетите процедури на Министерството на правораздаването, в полза на оперативната сигурност и честност, то се стреми да извърши тази работа без авансово обществено съобщение и ние се съгласихме да сътрудничим ", сподели още Бауер, представен от СиЕнЕн.

" Претърсването през днешния ден е още една стъпка в задълбочения и своевременен развой на Министерството на правораздаването, който ние ще продължим да поддържаме и улесняваме напълно. Ще разполагаме с спомагателна информация след приключването на днешното претършуване ".

Репортерите, позиционирани в крайбрежната община, са видели черни спортни коли и седани, които са пристигнали до дома на Байдън сутринта локално време в сряда.

Претърсването на ФБР в Рехобът е третият прочут случай, в който федерални сътрудници влизат в парцели, свързани с Байдън, с цел да търсят класифицирани документи. Преди това ФБР претърси дома на Байдън в Уилмингтън - също в щата Делауеър, като откри, съгласно думите на юриста му, голям брой предмети, съдържащи класифицирани материали.

В средата на ноември ФБР претърси и вашингтонския офис на Центъра " Пен Байдън ". Там адвокатите на Байдън за първи път откриха класифицирани материали от времето, когато е бил вицепрезидент на Барак Обама. Самият държавен глава съобщи, че е сюрпризиран, само че и че ще спомага на управляващите.

Джо Байдън закупи дома си в Рехобът, откакто напусна вицепрезидентския пост. Понякога той и брачната половинка му Джил прекарват уикендите си там - последно това се случи от 20 до 23 януари.

Претърсването  става в деня, в който Министерството на правораздаването разгласи, че специфичният консултант Робърт Хър публично е почнал работата си по надзора на следствието за класифицираните документи. Хър поема задачата от американския прокурор Джон Лауш, който извърши първичната инспекция, трансформирала се след това в пълноценно наказателно следствие.

Хър, който преди този момент е работил като прокурор в Мериленд, беше номиниран за тази служба от тогавашния президент Доналд Тръмп през 2017 година и изпълняваше тази роля до оставката си през 2021 година

Преди да стартира работа в Министерството на правораздаването, Хър е бил адвокатски помощник на ръководителя на Върховния съд Уилям Ренквист, а също по този начин е работил и за федералния апелативен арбитър Алекс Козински.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР